• De regio's, gebieden en departmenten van Frankrijk

  Weet u al naar welke streek van Frankrijk u zou willen gaan? Dan kunt u hier snel de regio kiezen.

  Midden-Westen

  Noord-West

 • Regio's en het weer in Frankrijk

  Frankrijk is een groot land en kent verschillende klimaten. Het noorden en westen van het land bestaan voornamelijk uit laagland, het zuiden en oosten grotendeels uit hoogland en bergen. De hoofdoorzaak voor het verschil in de klimaten zijn de verschillende zeeën (Atlantische oceaan, Calais en de Middellandse zee) en de bergketens (Pyreneeën en de Alpen).

  1. Er is een middellands zeeklimaat dat tot in het zuidelijk deel van het Rhonedal reikt. Kenmerkend voor dit zeeklimaat zijn de lange droge, warme zomers en de zachte, vochtige winters. De minste kans op een bui is in juli.
  2. Het oosten van Frankrijk heeft een landklimaat met koude lange winters. In de zomer wordt het niet echt heel warm in dit gebied, gemiddeld is het rond de 20C. Echter is er weinig neerslag in dit gebied.
  3. Een zeeklimaat in het westen, welke vergelijkbaar met het klimaat in Nederland.
  4. Het binnenland van Frankrijk is een overgangsklimaat, welke de eigenschappen van zowel zee- als landklimaat heeft. De verschillen in temperatuur tussen winter en zomer kunnen erg verschillen, maar er valt vrij weinig neerslag.


Admin